Suomen Metsästysmuseo ry.

Suomen Metsästysmuseo - Finlands Jaktmuseum ry:n tarkoituksena on edistää suomalaisen metsästys- ja eräkulttuurin tallentamista ja tutkimusta sekä sen historian tunnetuksi tekemistä mukaan luettuna suomalaisten eränkäynti muualla maailmassa.

Yhdistys perustettiin vuonna 1980, ja taustavoimina toimivat Suomen riistakeskus, Suomen Metsästäjäliitto, Metsähallitus, Suomen Kennelliitto ja Riihimäen kaupunki. Yhdistyksen tärkein tehtävä on ylläpitää Suomen Metsästysmuseota.

Metsästysmuseoyhdistyksen jäseninä on liittojen ja Suomen riistakeskuksen lisäksi joukko yksityishenkilöitä, metsästysseuroja ja liikelaitoksia. Vuonna 2016 museoyhdistyksellä oli 264 jäsentä, joista yhdistysjäseniä oli 56 kpl ja liikelaitosjäseniä 13.

Päätäntävaltaa yhdistyksen asioissa käyttää yhdistyksen varsinainen kokous, joka kokoontuu joka vuosi toukokuun loppuun mennessä. Toimeenpanovaltaa käyttää varsinaisen kokouksen valitsema hallitus.


Haluatko liittyä Suomen Metsästysmuseo ry:n jäseneksi ja olla mukana turvaamassa suomalaisen eräkulttuurin säilymistä? Tutustu liittymisohjeisiin Liity jäseneksi -sivulta!

 

Museokauppa
Keruut
Käpälän jälkiä -uutiskirje
Museoyhdistykseen jäseneksi
Suomen Metsästysmuseo Facebook Suomen Metsästysmuseo LinkedIn TM

Kantapuu