Valokuvat

Suomen Metsästysmuseossa on Suomen laajin metsästykseen liittyvä valokuvakokoelma. Vanhimmat kuvat ovat 1800-luvun lopulta ja uusia kuvia talletetaan koko ajan. Kuva-arkistossa on noin 140 000 valokuvaa ja negatiivia, joista 16 500 kuvaa on luetteloitu.

Kuva-arkistosta löytyy mm. eräkirjailija A.E. Järvisen kuvakokoelma, jossa on eräkuvia esimerkiksi 1920-30-luvun Lapista. Muita merkittäviä yksittäisiä kokoelmia ovat Juho Perttolan pohjoisten pystykorvien kuvakokoelma, Suomen Kennelliiton kuva-arkisto ja Kanakoirakerho-Hönshundssektion ry:n historiallisten kuvien kokoelma.

Tilaa kuvia Kantapuusta!

Kantapuu-tietokannassa voit etsiä luetteloituja kuvia ja niiden tietoja. Kantapuun kautta voit myös tilata kuvia tai antaa olemassa olevista kuvista palautetta ja lisätietoa.

Kokoelma kattaa mm. seuraavat aihepiirit: metsästys, aseet ja pyyntivälineet, erävarusteet, riistanhoito, eläimet, luontokuvat, henkilökuvat ja erilaiset tapahtumat. Kuva-aineistoa digitoidaan Kantapuuhun jatkuvasti lisää.

Haluatko lahjoittaa kuvasi museoon?

Suomen Metsästysmuseon valokuva-arkistoon kerätään edelleen hyviä ja käyttökelpoisia metsästyksen historiaan ja nykypäivään liittyviä kuvia. Kokoelmaa kartuttaessa noudatetaan kokoelmaohjelman linjauksia.

Tarkoilla taustatiedoilla varustetut kuvat ovat käytön kannalta arvokkaimpia. Kuvan perustiedoista olisi hyvä selvitä kuvausaika ja -paikka, kuvassa olevat henkilöt, kuvanottaja ja mahdolliset muut kuvaan liittyvät erikoistiedot. Itse käytännön metsästystä ja saaliin käsittelyä kuvaavat kuvat ovat myös usein pelkkiä saaliskuvia käyttökelpoisempia.

 

Museokauppa
Keruut
Käpälän jälkiä -uutiskirje
Museoyhdistykseen jäseneksi
Suomen Metsästysmuseo Facebook Suomen Metsästysmuseo LinkedIn TM

Kantapuu