Kirjasto

Suomen Metsästyskirjasto on kaikille avoin tieteellinen kirjasto, joka hankkii, tallentaa ja välittää metsästyskulttuuriin liittyvää tietoa.

Metsästyskirjasto

Suomen Metsästyskirjastossa on yli 20 000 nidettä metsästyskirjallisuutta ja -lehtiä.

Kirjaston kokoelmat pohjautuvat professori Carl August Borgströmin (1909 - 1988) lahjoittamalle mittavalle, yli 10 000 niteen kokoelmalle pohjoismaista metsästyskirjallisuutta. Kokoelmia ovat edelleen täydentäneet lukuisat kirja- ja lehtilahjoitukset sekä kirjaston omat hankinnat.

Metsästyskirjaston kokoelmat sisältävät enimmäkseen Suomessa ja Ruotsissa julkaistua alan kirjallisuutta 1600-luvulta nykypäivään. Keskeisiä aihealueita ovat metsästyksen ja sen historian lisäksi mm. kansatiede, eläintiede, metsästyskoirat, riistanhoito sekä aseet ja ammunta.

Metsästystä säädelleet lait ja asetukset löytyvät Ruotsin vallan ajalta 1600-luvulta lähtien. Kokoelmat sisältävät paljon keräilyharvinaisuuksia, mm. petopyyntioppaita sekä matka- ja pitäjänkertomuksia 1700- ja 1800-luvuilta.

Tietokirjojen lisäksi kokoelmissa on kymmeniä hyllymetrejä sekä suomalaista että ruotsalaista eräaiheista kaunokirjallisuutta. Kirjastoon tulevat tärkeimmät Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa ilmestyvät alan lehdet.

Metsästysseurojen historiikit sekä alaan liittyvät opinnäytetyöt ovat kirjastolle toivottuja lahjoituksia.

Suomen Metsästyskirjasto on käsikirjasto, joka välittää kaukopalveluna kopioita sekä lukusalilainoja muille kirjastoille, kotilainoja ei anneta. Kirjasto tarjoaa asiakkailleen tietopalvelua; laajat tiedonhaut veloitetaan palveluhinnaston mukaisesti.

 

Museokauppa
Keruut
Käpälän jälkiä -uutiskirje
Museoyhdistykseen jäseneksi
Suomen Metsästysmuseo Facebook Suomen Metsästysmuseo LinkedIn TM

Kantapuu