Esineet

Suomen Metsästysmuseon esinekokoelmat koostuvat pääasiassa suomalaista eräkulttuuria esittelevästä esineistöstä. Kokoelmia on kartutettu jo vuodesta 1930 lähtien. Museon kokoelmat karttuvat pääasiassa lahjoituksin.

Valtaosa museon esineistöstä on peräisin 1900-luvun alkupuoliskolta. Vanhimmat esineet ovat pääasiassa aseita ja pyyntirautoja 1700- ja 1800-luvuilta. Metsästysmuseolla onkin huomattavan laaja vanhojen metsästysaseiden kokoelma. Museo tallettaa erityisesti suomalaisten asevalmistajien tuotteita.

Muita esineryhmiä kokoelmissa ovat esimerkiksi ampumatarvikkeet, pyyntilaitteet, houkutusvälineet, vaatteet, liikkumis- ja leiriytymisvälineet, kenneltarvikkeet, riistanhoitoon liittyvä esineistö, kalastusvälineet ja erätaidekokoelma. Kaikkiaan esinekokoelmissa on yli 20 000 esinettä.

Koti- ja ulkomaisten metsästystrofeiden osuus kokoelmasta on erittäin suuri. Näistä Jaakko Ojanperän trofeekokoelma muodostaa laajimman yksittäisen osan. Metsästysseurojen hihamerkkejä on kokoelmissa 1 871 kappaletta ja eräaiheisten exlibristen kokoelmassa on yli 1 100 kirjanomistajamerkkiä.

Metsästysmuseon kokoelmiin voi tutustua sopimuksen mukaan paikan päällä tai digitaalisessa muodossa internetissä Kantapuu-tietokannassa.

 

Museokauppa
Keruut
Käpälän jälkiä -uutiskirje
Museoyhdistykseen jäseneksi
Suomen Metsästysmuseo Facebook Suomen Metsästysmuseo LinkedIn TM

Kantapuu