Arkisto

Suomen Metsästysmuseon arkisto tallentaa metsästysorganisaatioiden, metsästysseurojen ja yksityishenkilöiden arkistoja sekä kerää metsästysperinnettä. Suomen Metsästäjäliitto piireineen ja Suomen Riistanhoito-Säätiö ovat valinneet Metsästysmuseon arkistojensa säilyttäjäksi. Lisäksi löytyy luetteloituja arkistoja yli sadalta metsästysseuralta ja kymmeniltä yksityishenkilöiltä.

Metsästysseurojen ja Suomen Riistanhoito-Säätiön arkistoluettelot ovat luettavissa Kantapuu-tietokannassa. Kantapuuhun siirretään jatkuvasti lisää järjestöjen ja seurojen aineistoa. Tietosuojasyistä yksityishenkilöiden arkistoluetteloita ei voida julkaista Kantapuussa. Niihin pääsee tutustumaan ottamalla yhteyttä suoraan museoon ja varaamalla ajan arkistoon tutustumiseen.

Lahjoita arkistoon

Arkisto ottaa vastaan metsästykseen liittyviä sekä yksityisten henkilöiden että järjestöjen arkistoja tallentaakseen ja luetteloidakseen niitä tutkijoiden tarpeisiin. Arkisto ei lainaa eikä luovuta lahjoitettuja aineistoja edelleen yksityishenkilöille. Lahjoittajia pyydetään ottamaan yhteyttä museoon luovutusohjeiden saamiseksi.

Arkisto tallentaa aktiivisesti metsästysperinnettä haastatteluin ja keräyksin. Tallennettu perinneaineisto on järjestetty arkistossa mm. seuraaviin aihepiireihin: metsästysammunnat, metsästyskronikat, metsästystarvikkeet, metsästysaiheiset postikortit, -merkit ja käyntikortit, riistanhoito ja riistaruoat. Lisäksi arkistossa on haastatteluja, kokoustaltiointeja ja eräaiheisia lauluja sisältäviä äänitteitä.

Varaa aika haastatteluun

Tunnetko metsästäjän, jolla on erityistä kokemusta jostakin metsästysmuodosta tai riistanhoidosta, tai jonka tarinat olisivat muuten vain tallentamisen arvoisia? Oletko sellainen kenties itse? Voit ehdottaa Metsästysmuseolle sopivia haastateltavia puhelimitse tai lähettämällä sähköpostia.

Keruutoiminta

Käynnissä olevista ja päättyneistä eräperinteen keruuhankeista löydät tietoa Keruut-sivulta.

 

Museokauppa
Keruut
Käpälän jälkiä -uutiskirje
Museoyhdistykseen jäseneksi
Suomen Metsästysmuseo Facebook Suomen Metsästysmuseo LinkedIn TM

Kantapuu